Mire jó a Ritex pakolás?

A Ritex pakoláshoz használt oldat több összetevőből áll. A többek között kámfort, metil-szalicilátot tartalmazó folyadék legjellemzőbb tulajdonsága, hogy az alkalmazása során felmelegszik. Meleg hatásánál fogva jó izomlazító, vérkeringés fokozó és ezen tulajdonságait a nyak-hát, derék kopásos jellegű, nem akut tünetekkel járó elváltozásainál használjuk ki. A pakolást mint kiegészítő kezelést rendszeresen alkalmazzák reumatológia osztályokon, de a betegek otthon is el tudják végezni.

Ritex pakolás elkészítésének lépései

  1. Az ágyra keresztben elhelyezünk egy takarót,
  2. erre kerül egy kb. 50×50 cm-es nejlon, melyet vazelinnel kenünk be,
  3. A vazelinnel bekent nejlonra 1 evőkanálnyi Ritex oldatot egyenletesen rálocsolunk, vagy szóróflakonból ráspriccelünk,
  4. Erre fekszik rá a beteg a kezelendő testrészével és a már előre elkészített takarót két oldalról magára hajtja,
  5. A kezelési idő kb. 30 perc.
Ritex pakolás
Ritex pakolás

A kezelés végeztével a testfelszínt le kell törölni. Naponta lehet alkalmazni kb. 1 hétig, későbbiekben alkalmanként meg lehet ismételni.

Figyelem!
Ne alkalmazzuk a Ritex pakolást sérült testfelszínen, bőrelváltozások esetén. Ha valakinek asztmája van, a Ritex oldat aroma-anyagai nehézlégzést okozhatnak. Szintén ne alkalmazzuk, ha az oldat valamelyik alkotórészére allergiások vagyunk. Az oldatot a nejlonra egyenletesen kell rálocsolni, mert a „tócsában” összegyűlt oldat maró hatású, égési sérülést okozhat. A pakolás során ne nyúljunk a szemünkbe, ne dohányozzunk és ne aludjunk el! Megfelelően használva kellemes, lazító hatású.