Bemutatkozás

dr-nemes-tibor-andras

Dr. Nemes Tibor András

1987-ben végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. 1991-ben tettem szakvizsgát reumatológia és fizioterápiából.
1987-1990 között a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház, 1990-2007 között a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Reumatológia Osztályán dolgoztam teljes, majd 2007. augusztus – 2011. augusztus között részmunkaidőben, 2011. augusztus – 2020. május között önkéntes munkavégzés keretében. 2005-ben kaptam főorvosi kinevezést.
Ezen időszak alatt több szakmai cikkem jelent meg különböző orvosszakmai lapokban szerzőként, illetve társszerzőként. Részt vettem a Reumatológia Osztály keretében működő Biológiai Terápiás Centrum munkájában…

Orvosi információs rendszerek

A 80-as évek elején jelentek meg hazánkban előszőr az első számítógépek. Mindig is érdekelt, hogyan lehetne a számítástechnika adta lehetőségeket az egészségügyben kihasználni.
1995-ben az országban előszőr készítettünk Dr. Molnár István háziorvossal és barátommal multimédia orvosi információs és oktató programokat „Ischaemiás szívbetegségek” és a „Stroke ellátása a háziorvosi gyakorlatban” témakörökben. A programok elsősorban a háziorvosok munkáját volt hivatott segíteni. A munkát támogatta az akkori Orvosi Informatikai Tanszék, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet és a Budapesti Műszaki Egyetem.
Napjainkban már a CD, DVD is idejétmúlt, az információhoz online férünk hozzá, a kereső algoritmusokban is egyre nagyobb teret hódít a “mesterséges intelligencia”.
Igyekszem ezen a honlapon is egyre bővülő, közérthető ismereteket adni a mozgásszervi panaszokról, tünetekről, a vizsgálati módszerekről és a kezelési lehetőségekről.

Ischémiás szívbetegségek oktató CD
Masszőrképzés A-tól Z-ig könyv

Masszőrképzés

Éveken keresztül részt vettem a gyógy- és sportmasszőr képzésben és vizsgáztatásban. Dr. Szanyó Ferenc osztályvezető főorvossal közösen szerkesztettük és részben írtuk a Masszőrképzés A-tól Z-ig három kötetes tankönyvet.

Fény-emlék-képek

Gyerekkorom óta érdeklődöm a fotózás iránt. Kedvencem a lágy, impresszionista képvilág, de időnként szívesen készítek absztrakt felvételeket is. Az illusztráción két ilyen absztrakt képem látható egy „elképzelt” környezetben.

A képeim a nemestiborandras.hu oldalon tekinthetők meg.

Nemes Tibor András fényképek

Fürdőorvosi rendelés

Miután 2004-ben a győri Termál és Gyógyfürdőben működő reumatológia szakrendelés a Szent Imre úti Rendelőintézetbe költözött, felkértek a megalakuló Rába Quelle Gyógy- Termál- és Élményfürdő fürdőorvosi rendelésének vezetésére, a rehabilitációs fizio-balneoterápiás kezeléseket igénylő mozgásszervi betegek ellátására. Ezt a tevékenységet azóta is folyamatosan ellátom.

Reumatológia magánrendelés
Győrújbarát

Győrújbaráton már korábban, a kétezres évek elején tervbe vettem reumatológia és fizioterápiás magánrendelés kialakítását. 2003-ban a Győrújbarát, Villa-Baráth körút 6. szám alatt úgy alakítottam ki egy családiház-részt, hogy az rendelő működtetéséhez is megfelelő legyen. A rendelő külön bejárattal, parkolóval és akadálymentes megközelítési lehetőséggel rendelkezik. Ennek a rendelőnek a teljes kialakítását 2020. májusban fejeztem be.
Célom a mozgásszervi panaszokkal jelentkező betegek vizsgálata, ellátása, alapos kórelőzmény felvételt és fizikai vizsgálatot követően a terápiás terv kialakítása, törekedve arra, hogy minél nagyobb valószínűséggel meg tudjuk előzni a jövőbeni panaszok kiújulását, súlyosbodását. Szükség esetén természetesen igénybe veszem a Győrben rendelkezésre álló diagnosztikus és speciális terápiás lehetőségeket.