A Ritex pakoláshoz használt oldat több összetevőből áll és legjellemzőbb tulajdonsága, hogy a pakolás az alkalmazása során felmelegszik. Meleg hatásánál fogva jó izomlazító, vérkeringés fokozó és ezen tulajdonságait a nyak-hát, derék kopásos jellegű, nem akut tünetekkel járó elváltozásainál használjuk ki. A pakolást rendszeresen alkalmazzák reumatológia osztályokon, de a betegek otthon is el tudják végezni.
Elkészítése:
Az ágyra keresztben elhelyezünk egy takarót, erre kerül egy kb. 50x50 cm-es nejlon, melyet vazelinnel kenünk be. A vazelinnel bekent nejlonra 1 evőkanálnyi Ritex oldatot egyenletesen rálocsolunk. Erre fekszik rá a beteg a kezelendő testrészével és a már előre elkészített takarót két oldalról magára hajtja. A kezelési idő kb. 30 perc. A kezelés végeztével a testfelszínt le kell törölni. Naponta lehet alkalmazni kb. 1 hétig, későbbiekben alkalmanként meg lehet ismételni.
Figyelem!
Ne alkalmazzuk a pakolást sérült testfelszínen, bőrelváltozások esetén. Ha valakinek asztmája van, a Ritex oldat aroma-anyagai nehézlégzést okozhatnak. Szintén ne alkalmazzuk, ha az oldat valamelyik alkotórészére allergiások vagyunk. Az oldatot a nejlonra egyenletesen kell rálocsolni, mert a "tócsában" összegyűlt oldat maró hatású, égési sérülést okozhat. A pakolás során ne nyúljunk a szemünkbe, ne dohányozzunk és ne aludjunk el! Megfelelően használva kellemes, lazító hatású.

További információk

Oldal teteje