Pezsgőfürdő

Ez az a kezelésfajta, ami különböző márkaneveken a kereskedelemben is kapható és valószínűleg mindenki szívesen látná fürdőszobájában. Vízzel teli kádban kényelmesen elhelyezkedünk, úgy hogy izmaink ellazuljanak. A kád aljában és oldalfalában elhelyezkedő fúvókákból a legkülönbözőbb kombinációban és nyomással levegő, vagy levegő és víz keveréke masszírozza fáradt testünk. A fúvókákat általában a vállaknak, hát-deréknak, csípőknek, comboknak és lábfejeknek megfelelően helyezik el. A kezelés időtartama (15-30 perc), a fúvókák kombinációja, a nyomás mértéke digitális kezelőpanelen keresztül állítható be. A masszírozó hatás tengeri sók, illóolajok hozzáadásával egészíthető ki. A pezsgőfürdő porlasztó hatása miatt az aromaanyagok a belégzéssel a légutakba is lejutnak, inhalációs terápiaként is alkalmazhatók.

Pezsgőfürdő
Pezsgőfürdő

Pezsgőfürdő javallatai

Fáradtság, stressz, kimerültség, feszes izmok tónusának csökkentése, aromaterápia, cellulitis, vér- és nyirokkeringés fokozása. Azt hiszem nem okozna problémát indokot találni a beszerzésre.

Pezsgőfürdő ellenjavallatai

Akut megbetegedések, gyulladás, szívelégtelenség, trombózis.

Irodalom

Csermely Miklós, Fröllich Lóránd, Gardi Zsuzsa: Fizikoterápiai asszisztensi tananyag. Egészségügyi Minisztérium Oktatási Főosztály, Budapest.