
Magas magnézium tartalmú élelmiszerek

Zöld leveles zöldségek
Klorofilban gazdag, sötétzöld színű növények, pl. spenót, sóska, búzafűlé, káposztafélék. A lehető legmagasabb magnézium-szint elérése érdekében érdemes a lehető legkisebb hőkezeléssel elkészíteni.
Gyümölcsök
Alma, körte, citrusfélék
Olajos magvak
Mandula, dió, földimogyoró, pisztácia, napraforgómag, tökmag, lenmag, fenyőmag. Akár önmagukban, akár recept vagy müzli részeként. Természetesen figyeljünk arra, hogy sózatlanul fogyasszuk!


Teljes kiőrlésű gabona
Rosttartalmuknak köszönhetően segítik az emésztést, lassú felszívódásúak, a magnéziumon túl pedig számos más ásványi anyagot és többféle vitamint is tartalmaznak. Rozs, hajdina, korpa, zab, barna rizs, bulgur, köles, tönkölybúza, árpa.
Hüvelyesek
Bab, lencse és borsófélék.
Halak
Makréla, tonhal lazac, különféle rákfélék.


Csokoládé
A magas kakaótartalmú csokoládé tele van antioxidánsokkal, flavonidokkal és ásványi anyagokkal, így magnéziummal is.
